Ungdommens Vårsalong 2022

Har du en kunstner i maven? Og har du lyst til at få udstillet dit værk på Københavns Rådhus? Tilmeld dig senest d. 4. februar kl. 12.

Ungdommens Vårsalong 2022 er en kunstudstilling, som bringer spirende unge kunstnere frem i lyset. Alle mellem 13 og 18 år kan tilmelde et kunstværk, hvorefter et panel af etablerede kunstnere udvælger de værker, som bliver udstillet i marts 2022 på Københavns Rådhus.

Årets tema er ’Min stemme’

’Min stemme’ vil gerne favne ungdommens mangfoldige stemmer. Det afspejler en nutidig selvstændighed og kan rumme budskaber i mange retninger, såsom politik, håb, musik, identitet, skønhed eller drømme. Hver stemme er unik og fortæller en helt særlig historie.

I lighed med de tidligere udstillinger, indeholder temaet en stor bredde, hvilket giver masser af kunstnerisk frihed til at eksperimentere med både materialevalg og forskellige medier. Det kan fx være:

• et foto af et særligt sted, hvor du føler dig hørt
  • En skulptur som repræsenterer din stemme.
  • Et digt
  • Udtryk for din politiske holdning i Streetart
  • Et maleri der gengiver dine indre stemmer
  • En sang

Du bestemmer altså selv, hvordan du fortolker og forholder sig til årets tema. Din kreative fortolkning vil være med til at gøre udstillingen helt særlig.

Læs mere om kriterierne for udvælgelse. ​

Udstilling og fernisering

Kunstværkerne bliver udstillet på Københavns Rådhus i perioden fra d. 9.-19. marts 2022. Den åbnes med en fernisering d. 8. marts kl. 16:30. Derudover bliver værkerne trykt i et katalog, som kan findes her på siden, når de er udvalgt.

Se tidligere udstillinger og værker nederst på siden.

Tilmelding - bemærk ny tilmeldingsfrist 4. februar 2022

Du tilmelder til kunstværk ved at udfylde formularen nedenfor med dine kontaktoplysninger, et billede af værket, samt en beskrivelse. Som lærer kan du også tilmelde et værk på vegne af en elev/elever.

Tilmeldingen er åben fra d. 1. november 2021 – 4. februar 2022 kl. 12. Hvis dit værk bliver udvalgt til udstillingen, får du svar d. 7. februar.

Alle værker, der er udvalgt til udstillingen skal indleveres fysisk på Kapelvej 44, København N d. 14. eller 15. februar 2022 i tidsrummet 16-19.

Om Ungdommens Vårsalong

Ungdommens Vårsalong startede i 1972 som et samarbejde mellem Københavns Kommunes Ungdomsskole og svenske skoler i Malmø

Navnet Vårsalong kommer af det svenske ord for forårsudstilling, og selvom udstillingen i dag primært er et dansk foretagende hænger navnet ved af historiske årsager.  I dag arrangeres udstillingen af Københavns Kommunes Ungdomsskole i samarbejde med ungdomsskoler fra Odense og Aarhus. Skoleklasser, kunstskoler, ungdomsskolehold og privatpersoner kan tilmelde kunstværker til udstillingen. Udstillingen vises i forhallen på Københavns Rådhus.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til udstillingen, deltagelse mm. kan du henvende dig til ungdomskolen på tlf. 8877 5367 eller skrive en mail til almen@ungdomsskolen.kk.dk.

Tidligere udstillinger