Log ind

Ungdommens Vårsalong 2024

​Ungdommens Vårsalong er Danmarks største kunstudstilling for unge spirende kunstnere.

På denne side kan du læse mere om Ungdommens Vårsalong og hvordan, du tilmelder dig selv eller din klasse. Hundredevis af værker sendes hvert år til bedømmelse hos et panel af etablerede kunstnere, som derefter udvælger hvilke, der kommer med på den endelige udstilling på Københavns Rådhus. Skoleklasser, kunstskoler, ungdomsskolehold og privatpersoner kan tilmelde kunstværker til udstillingen. Udstillingen vises i forhallen på Københavns Rådhus i løbet ad foråret. Se mere om de tidligere udstillinger nederst på denne side. 

Udstilling 2024

Temaet for Ungdommens Vårsalong 2024 er "HVERDAGEN". Hverdagen er genkendelig og udefinerbar på samme tid. Hverdagen kan give en følelse af tryghed eller noget ubehageligt. Hverdagen kan være en fest eller super kedelig. Hverdag er stress. Hverdag er at sætte blomster i en vase. Hverdagen kan være fuld af dagdrømme om , venner, fremtid, flimrende lys. Hvad er det vigtigste i din hverdag? 

Vi har åbent for ansøgninger til udstillingen 2024 fra den 1. november 2023. Selve udstillingen løber af stablen på Københavns Rådhus den 6. - 16. marts 2024. 

DU TILMELDER DIG UDSTILLINGEN HER

Historien

Navnet Vårsalong kommer af det svenske ord for forårsudstilling, og selvom udstillingen i dag primært er et dansk foretagende hænger navnet ved af historiske årsager, da udstillingen oprindeligt var et samarbejde mellem Københavns Ungdomsskole og svenske skoler i Malmø.  I dag arrangeres udstillingen af Københavns Kommunes Ungdomsskole i samarbejde med ungdomsskoler fra Odense og Aarhus. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til udstillingen, deltagelse mm. kan du henvende dig til Ungdomskolen på tlf. 8877 5367 eller skrive en mail til almen.ungdomsskolen@kk.dk.

Tidligere udstillinger