FAQ - spørgsmål og svar om tilmelding til fritidshold

Har du et spørgsmål om Ungdomsskolen, eller hvordan du tilmelder dig? Her kan du måske finde svaret.

Alt om tilmelding

Vis alle

Hvornår kan jeg tilmelde mig?

Du kan tilmelde dig løbende til alle Ungdomsskolens fritidshold. Vi lukker først for tilmeldinger til et hold, når der ikke er flere ledige pladser, eller hvis forløbet for holdet er ved at være færdigt.  

Du kan se alle efterårets hold her på hjemmesiden fra den 1. juli 2024, og du kan tilmelde dig efterårets hold fra den 13. august 2024 kl. 16. 

Hvordan tilmelder jeg mig?

Klik ind på holdoversigten og find det hold, du vil gå på. I holdbeskrivelserne kan du finde varigheden af det hold, du tilmelder dig. Du kan tilmelde dig på to måder: 

  • Med UNI-login eller undervisningsmail. 
  • Ved at oprette en bruger

Bemærk

  • Vores system godtager ikke forældres CPR-nummer eller MitID. 
  • Du skal tilføje mobilnummer eller mailadresse. Det bruger vi til at sende besked om holdstart osv. Det er vigtigt, at det er et mobilnummer eller en mailadresse, som du jævnligt tjekker. 
  • Hvis der ikke er flere ledige pladser på holdet, kan du tilmelde dig en venteliste. 

Hjælp! Jeg får en teknisk fejl

Den hyppigste årsag til en teknisk fejl på siden er, at der er forsøgt at tilmelding til et hold med et CPR-nummer, der ikke registeret på en person i aldersgruppen 13-18 år, men enten ældre eller yngre.  Du kan være nødsaget til at lukke browseren helt og åbne den igen for at logge ind med det rigtige CPR-nummer.  Alternativt anbefaler vi, at du bruger vores app IST Ungdomsskole, som kan downloades i App Store eller Google Play.  

Kan du ikke genkende dette, men får alligevel melding om en fejl, kan du ringe til vores administration på tlf. 8877 5367, som vil hjælpe dig videre. 

Hvem kan gå i Ungdomsskolen?

Det kan alle unge fra 13 til og op til 18 år, som bor eller går i skole i Københavns Kommune. Hvis du endnu ikke er fyldt 13 år, men går i 7. klasse, kan du også tilmelde dig til undervisning i Ungdomsskolen. Men så skal du ringe på 8877 5367 og få hjælp med tilmeldingen. Du må ikke være fyldt 18 år ved holdstart.

 

Nu har jeg tilmeldt mig - hvornår hører jeg fra jer?

Du får en bekræftelse på sms eller mail et par dage efter din tilmelding.

Cirka en uge før holdstart får du et mødebrev. Du skal ikke dukke op på et hold, hvis ikke du har fået et mødebrev. Vi kan blive nødt til at aflyse et hold, hvis der ikke er nok tilmeldinger. Det vil stå i mødebrevet.   

Er du i tvivl, så ring på 8877 5367.

Er det virkelig helt gratis?

Det er gratis at gå i Ungdomsskolen, men på særlige hold som fx udflugter, knallertundervisning, gokart og rejser, er der dog brugerbetaling. Det vil altid fremgå af holdbeskrivelsen, hvis et hold har brugerbetaling. 

Må jeg gå på flere hold?

Der er ingen begrænsninger på, hvor mange hold du kan vælge at gå til. Men det er vigtigt, at du har tid til det hele. Vi forventer, at du møder op - hver gang og til tiden.

Hvilket niveau er holdet på?

Hvis et hold kræver et vist niveau for at kunne følge med i undervisningen, vil det stå under holdet.

Hvis du er kommet på et niveau, som du finder ud af er for nemt eller svært, kan du tale med Ungdomsskolen om at blive flyttet til et andet hold, der passer til dit niveau. 

Kan jeg tilmelde mig et hold, der er startet?

Ja, hvis du kan tilmelde dig på hjemmesiden, hvis der er ledige pladser. Ellers vil der typisk stå, at det ikke er muligt at tilmelde sig.

Der er ikke flere pladser - kan jeg komme på venteliste?

Hvis et hold er fyldt, skal du tilmelde dig ventelisten. Vi opretter jævnligt flere hold, hvis der er nok interesserede på ventelisten. Hvis ikke du kan finde ventelisten på holdoversigten, så ring til os på tlf. 8877 5367

Hvordan melder jeg afbud til undervisningen?

Du skal melde afbud til undervisningen, hvis du ikke kan komme. Skriv til almen.ungdomsskolen@kk.dk med navn og hold eller ring til administrationen på 88775367 mellem kl.10-15 mandag-torsdag, 9.30-13 fredag. Hvis du er i kontakt med underviseren direkte, er det også fint.

Udebliver du fra undervisning tre gange uden at melde afbud, afmeldes du automatisk holdet.

Hvordan afmelder jeg mig?

Hvis du ønsker at blive afmeldt fra et hold i Ungdomsskolen skal du kontakte administrationen op mail: til almen.ungdomsskolen@kk.dk med navn og hold eller ringe på 88775367 mellem kl.10-15 mandag-torsdag, 9.30-13 fredag.