Log ind

Alt om knallert

Drømmer du om et knallertkørekort? Hvis ja, er der nogle ting, du skal være opmærksom på først.

Du må køre på knallert, når du er fyldt 15 år og har taget både førstehjælpskursus og et knallertkørekort. 

Når du har gennemført førstehjælp, vil ungdomsskolen automatisk tilmelde dig et knallerthold, og du vil modtage et brev cirka en uge før opstart.

Tilmeld dig knallert

Klik her for at tilmelde dig knallert 

Førstehjælpshold

Klik her for at tilmelde dig førstehjælp

Undervisningen foregår i Enghøjhuset, Bødkerporten 6A, 2650 Hvidovre. 

Knallerthold

Når du har gennemført et førstehjælpskursus og er fyldt 14 ½ år, vil du blive tilmeldt et knallerthold og indkaldt til undervisning. Undervisningen foregår på vores knallertafdeling på Bispebjerg Skole, Hovmestervej 30, 2400 NV. 

Du er først endelig tilmeldt til holdet, når du har betalt de 480 kroner, som er den samlede pris for knallertkørekort og førstehjælpskursus (2018). 

Møder du ikke til undervisningen, får du ikke refunderet de 480 kroner. 

Du skal først have bestået det lovpligtige førstehjælpskursus, før du kan starte på knallerthold.

Teori og praksis

Knallertundervisningen består af både teori og praksis - i alt 30 lektioner - og du skal bestå både en teoretisk og en praktisk prøve. Ring eventuelt til os på telefon 40 15 34 29  for at høre mere.

Om færdselsrelateret førstehjælp

Alle kan lære at give førstehjælp, og på kurset lærer du at genoplive en person med hjertestop – blandt andet ved brug af en hjertestarter. 

Du lærer at give førstehjælp til personer, som er kommet slemt til skade i trafikken, og du lærer, hvordan du skal standse ulykken og forhindre andre i at komme til skade.

Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, hvor vi træner den førstehjælp, som alle skal deltage i. Der er mødepligt til undervisningen, og du skal deltage aktivt i alle øvelserne for at få beviset. 
Obs: Der er plads til otte personer pr. hold, så husk at melde dig til undervisningen i god tid.

Hvis du er ordblind eller har andre handicaps, som vi skal tage højde for i undervisningen, skal du kontakte os.

Mistet dit kørekort?

Hvis du mister dit knallertkørekort, kan vi lave et nyt til dig. Det koster 220 kroner (2018). Kontakt ungdomsskolen for nærmere information.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information, kan du ringe til vores kontor på telefon 40 15 34 29 for at høre mere.