Samarbejde med folkeskolen

I Ungdomsskolen tilbyder vi københavnske folkeskoler gratis undervisningstilbud til 7.-10. klassetrin. Det kræver blot at du som lærer tilmelder din klasse, så vender vi tilbage med en dato. Se mere under hvert enkelt forløb. Du er også altid velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor du én gang i kvartalet bliver opdateret på nye folkeskolerettede tilbud.

Aktuelle tilbud

Din vej til praktik og fritidsjob

En workshop i at ansøge erhvervspraktik eller fritidsjob - vi klæder eleverne på lige fra ansøgning til samtalen

Førstehjælpskursus - kom på venteliste til kurser i 2023

Gennem 5-6 timers kursus giver vi eleverne værktøjerne til at yde førstehjælp.

Hygiejnekursus til skoler

Gennem et 3 timers kursus indføres eleverne i det hygiejniske ansvar, som følger, når de tilbereder fødevarer til andre.

Projekt Edison - opfinderforløb

Edison er et innovation og entreprenørskabsforløb for 6.-7. klasser med lokal og national finale til november 2022.

Tilmeld dig nyhedsbrevet til folkeskolelærere i udskolingen

Vil du have besked om nye, gratis undervisningstilbud for 7.-10. klasse? Så tilmeld dig nyhedsbrevet, som udkommer 4-6 gange årligt.

Tidligere udbudte forløb

Ungerådsvalg & workshop: Ungdom brug din stemme!

Ungerådet går til valg - lad klassen prøve kræfter med læserbreve og valgplakater i Ungdommens Demokratihus

Ungdomsskolen streamer: Mød Københavns stadsarkitekt til en snak om vores by i fremtiden

Camilla van Deurs lægger byplaner for et København langt ude i fremtiden.

Elevrådstema: Livestream med ungerådsmedlemmer

Oplev interview med Københavns Ungeråd - et talerør for Københavns ungdom til byens politikere.

Eksamens-tema: Livestream om at gå til afgangsprøven

Online oplæg for klassen den 19. maj om at gå til de mundtlige eksamener ved folkeskolens afgangsprøve.
Foto af økonomichefen, Kasper Jakobsen

Pengeuge-tema: Livestream om unge og investeringer ved YouTuber ‘Økonomichefen’

Eleverne får et oplæg om privatøkonomi, iværksætteri og langsigtede investeringer af Kasper Jakobsen, der driver en YouTube-kanal.

Uge Sex-tema: Livestream om diskrimination af LGBTQ+ elever

Deltag i denne livestream med Nicolaj Laue Juhl om diskrimination af LGBTQ+ elever i skolen.

Aktivitetsdag på skolen: Trivsel og fællesskab

En dag med sjove, kreative og udfordrende aktiviteter, som afvikles af Idrætsprojektet.

Ud i det blå: Træklatring og classbuilding

En aktiv dag i det fri med klatreteknikker, samarbejdsøvelser og fokus på klassefællesskabet og anerkendende kommunikation.

Klar til afgangsprøven: Eksamens- og mentaltræning

At gå til mundtlig eksamen skal trænes - lidt på samme måde, som vi træner i sportens verden.

Trivselsdag: sammen ud i det fri

Vi tilbyder klassen/årgangen en aktiv trivselsdag 'i det fri'. Vælg mellem en aktivitetsdag, træklatring eller en tur ud til Ungdomsøen.

Podcastfabrikken: Online podcastworkshop

Eleverne lærer at optage, speake og klippe deres egen podcast på dette online kursus.

Kend din kortfilm: Q&A med instruktørerne

Klassen får en eksklusiv filmfremvisning og muligheden for Q&A med instruktørerne.
noder og hovedtelefoner

Musikfortællinger – dyrk lyden

På denne workshop med Podcastfabrikken producerer eleverne en kort musikpodcast og får gennem forløbet styrket deres musikforståelse.
mikrofon

Præsentationsteknik, krop og udstråling

En kreativ og praktisk workshop á ca. 4 timers varighed, som henvender sig til 7.-10. klasse.
pige der maler

Prøveforberedende workshops til valgfag

Læs om vores prøveforberedende workshops til de fire praksisfaglige valgfag på 7.-8. årgang
brainstorm

Temauger

I temaugerne går vi i dybden med et emne og arbejder med det fra tanke til produkt. Tilbuddet er gratis for københavnske folkeskoler.

Praksisfaglige valgfag (7.-8. årgang)

Se hvad vi tilbyder af praksisfaglige valgfag til 7.-8. klassetrin.

Valgfag, mest til 9. årgang

Læs om vores valgfagstilbud til 9. klassetrin. Valgfagene kan også gennemføres som ekstra valgfag på 7.-8. årgang.

Politisk værksted: Den unge pressetjeneste

Pressen har travlt i valgperioder, og eleverne prøver kræfter som journalister ved at arbejde med valghistorier.

Politisk værksted: Tag del i debatten

Vi diskuterer debatkultur i både skrevne og sociale medier, og eleverne arbejder med egne læserbreve.

Politisk værksted: Kampagner og bevægelser

Eleverne præsenteres for virkemidler og politisk kommunikation og arbejder med egne valgplakater eller -videoer.