I dette forløb får I en unik mulighed for 1 dag at arbejde med videoproduktion i et inspirerende læringsmiljø. I undervisningsforløbet skaber eleverne deres egne korte video/filmproduktioner om enten digital dannelse eller om et tema som klassen har arbejdet med op til forløbet.
I undervisningsforløbet skaber eleverne deres egne medieproduktioner (fx nyhedsindslag, en voxpop, en anbefalingsvideo eller lign.)
Medieproduktionerne kan tage udgangspunkt i en case, der handler om unges digitale liv – lige fra spørgsmål om digital mobning, billeddeling, overvågning og medieforbrug.
Eleverne researcher, interviewer, optager og redigerer og laver således deres egne korte produktioner.
Ungdomsskolen udbyder forløbet i samarbejde med ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation.) og BUF X, og undervisningen foregår på ENIGMA på Østerbro, som har professionelt produktionsudstyr og fantastiske genstande fra mediehistorien i deres nyåbnede makerspace.
Dagen afsluttes med en præsentation af de producerede medieproduktioner.
Gennem forløbet får eleverne konkrete erfaringer med at producere og formidle information/journalistik stof i medierede former, tilpasset bestemte målgrupper. Eleverne lærer således om medieformer, relevansformidling, interviewteknik, målgrupper m.v.
Det er håbet, at eleverne kan anvende færdighederne i flere forskellige faglige sammenhænge efterfølgende samt at de kan anvende erfaringerne til fremlæggelser, eksamen m.v.
- Målgruppe: Udskolingselever 7.-9. klasse
- Max antal elever: En klasse
Ungdomsskolens underviser har det overordnede ansvar for forløbet, men undervisningen ses som et samarbejde mellem ungdomsskolen underviser og de af skolens lærere, der følger eleverne gennem ugen.
I kan fx gennemføre forløbet i forbindelse med en emneforløb, temauge eller lign., hvor I således afslutter forløbet med “en dag i studiet.” På den måde kan dagen fungere som en form for opsamling eller en “kulmination” på et gennemført emneforløb.
Læringsmål
Forløbet knytter an til de tværgående temaer It og medier og Innovation og entreprenørskab og understøtter desuden læringsmål i danskfaget, fx kompetencemålet: Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation (fremstilling)