Log ind

Kom og byg de fedeste dimser

Her i Enigma Museums i rammer kan du bygge alt fra en fed lampe, en hurtigt-ræsende bil til seje højtalere. Her kan du i fællesskab skabe nye venskaber i ét af vores helt nye MakerSpace-værksteder.
På dette hold vil vi ikke blot lære at bygge en fjernstyret bil, vi vil også dyste i hvem der kan bygge den bedste og hurtigste og lave den fedeste lampe eller sågar skabe den stærkeste højtaler. Når holdet er færdigt, så får selvfølgelig lov til at tage dine produkter med hjem!
På holdet vil vi f.eks. prøve kræfter med:
at bygge et godt karosseri og køre kap med en racer-bil mod dine venner
at designe og lave din egen lampe fra bunden
at bygge en højtaler og lære om elektronik, lyd og teknik
at bruge ungdomsskolens Makerspace (3D-print og laserskæring)
at være flere om at få fede idéer og lære om, hvordan flere hjerner kan være bedre end én
Undervisningen vil finde sted i ungdomsskolens MakerSpace på Enigma Museum på Østerbro. Et MakerSpace er et værksted, hvor vi har adgang til 3D-print, laserskæring, værktøj og andre fede dimser. Her vil vi bruge alle disse ting til at gøre vores sjove og kreative idéer til virkelighed. Du vil undervejs lære om at gå fra en idé til en virkelig og brugbar ting (eller dims?) - og du vil erfare, hvordan visse materialer er mere robuste og holdbare end andre.jernstyrede biler bedre.

Meld dig til holdet, hvis du vil udforske mekanikken i en fjernstyret bil og eksperimentere med, hvordan man kan tune den bedste bil til et endeligt opgør mod dine venner eller gøre dig erfaringer med at designe en fed lampe til dit hjem fra idé til udførsel. Det er dog ret vigtigt, at et MakerSpace ikke lader sig begrænse af de nævnte ting: Du er velkommen til selv at komme med en masse spændende og fede idéer!

Om underviseren:
Mads Yar underviser i 3D-print og laserskæring på Ungdomsskolen. Fagene handler mere specifikt om, hvordan man kan bruge 3D-print og laserskæring til spiludvikling og bygge fjernstyrede biler. Mads lægger vægt på at det skal være sjovt at lære, når man har med nye teknologier at gøre. Derfor vil der blive gjort meget ud af, at der er en god og humoristisk stemning i timerne. Det er samtidig vigtigt for Mads, at eleverne ved at der ikke findes dumme spørgsmål, for man lærer bedst ved at spørge.

Til dagligt læser Mads til ingeniør i Design & Innovation på Danmarks Tekniske Universitet. Her har han arbejdet med adskillige projekter, hvor af 3D-print og laserskæring indgik. Dette har været projekter om robotter, hjælpemidler til personer med et handicap, sanitet, miljøet, spil og meget andet. Herudover har Mads arbejdet som lektiehjælper og mentor for børn i både folkeskolen og gymnasiet igennem flere år.

"Ved tilmelding til et hold i ungdomsskolen, tilmelder du dig automatisk vores nyhedsbrev. Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet længere kan det afmeldes ved at følge linket i bunden af nyhedsbrevet, eller at skrive til fm2w@kk.dk "