Uge Sex-tema: Livestream om diskrimination af LGBTQ+ elever

Deltag i denne livestream med Nicolaj Laue Juhl om diskrimination af LGBTQ+ elever i skolen.

Eleverne præsenteres for rapporten 'Stop diskrimination i skolen – LGBTQ+ elevers trivsel og vilkår i grundskolens' pointer og konklusioner på en levende facon, og der lægges op til spørgsmål mellem oplægsholder og jer.

Alt for mange LGBTQ+ elever mistrives og udsættes for diskrimination i skolen

I november 2021 vandt Nicolaj Laue Juhl ’Aktivistprisen’ ved Danish Rainbow Awards 2021. Det skete bl.a. i kraft af Nicolajs virke som politisk talsperson for LGBT+ Ungdom, hvor Nicolaj i februar 2021 var ansvarshavende redaktør for rapporten Stop diskrimination i skolen – LGTQ+ elevers trivsel og vilkår i grundskolen.

Under oplægget vil Nicolaj udfolde de vigtigste pointer fra rapporten, der understreger en problematisk mistrivsel, eksklusion og ensomhed hos mange unge i grundskolen. De unge oplever i det danske grundskolesystem manglende åbenhed og skadende mobning i særlig relation til homofobi og transfobi. Denne manglende accept og tryghed medfører mistrivsel i undervisningsmiljøet, hvor skolekulturen spiller en afgørende rolle for elevernes læringspotentiale og menneskelige udvikling og selvværd.

Oplægget indskriver sig i Sex & Samfunds årlige temauge ’Uge Sex’, der har til formål at oplyse unge om sundheds- og seksualundervisning med fokus på bl.a. seksualitet og identitet og udbydes af Københavns Kommunes Ungdomsskoles nye udsendelsesformat ’KKU Stream’.

Om oplægsholderen:

Nicolaj Laue Juhl er 23 år og læser pt. til sygeplejerske på Københavns Professionsskole og er tidligere politisk talsperson for LGBT+ Ungdom. Nicolaj har gennem de sidste fem år arbejdet for at skabe bedre vilkår og mere trivsel for LGBT+-børn og unge i især folkeskolen. Nicolaj kan bl.a. følges på hans Instagram-side @nicolajjuhl.

Dato og varighed

Udsendelsen foregår via en livestream fredag den 11. februar 2022 kl. 10-10.45.

Længden er ca. 45 minutter – hvoraf ca. 15-20 minutter er afsat til eventuelle spørgsmål.

Målgruppe:

7.-10. årgang. Oplægget er gratis, og det medfører et mindre undervisningsmateriale, som bliver sendt forud for oplægget.

Krav til hardware og teknisk setup

Dette er et livestream, hvor du kan streame udsendelsen. Du vil senest 24 timer før udsendelsens begyndelse få tilsendt et link, som du skal følge. Platformen er endnu ikke afgjort endnu, men vi bestræber os på, at du ikke skal være tilmeldt hverken det ene eller andet for at kunne se med. Et klik, og du er inde!

Det betyder, at du som minimum bør have en pc med adgang til en internetforbindelse. Hvis du, som vi anbefaler, ønsker at fremvise udsendelsen for din klasse, så skal der være en form for skærm tilknyttet pc’en (eksempelvis et smartboard). Husk også at tjekke, om dit system har lyd.

Du kan tilmelde din klasse via tilmeldingsformularen.