Log ind

Tilmeld dig Ungdommens Vårsalong 2018

Ungdommens Vårsalong er Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge.

Du kan forhåndstilmelde dig her eller i bunden af denne side. 

Om Ungdommens Vårsalong

Ungdommens Vårsalong er Danmarks største åbne censurerede kunstudstilling for unge. Vårsalongen startede tilbage i 1972 som et samarbejde mellem ungdomsskoler og skoler fra Malmø og København.

I dag arrangeres udstillingen af Københavns Kommunes Ungdomsskole i samarbejde med ungdomskolerne i Odense og Århus, og er et tilbud for unge mellem 13 og 19 år. Projektet giver mulighed for, at unge fra alle dele af landet udarbejder deres kunst og udstiller sammen i fantastiske rammer på Københavns Rådhus. Det er vores erfaring, at det er en stor oplevelse for både de udstillende unge, deres familier og for de mange besøgende, der lægger vejen forbi i udstillingsperioden. 

Vurderingskriterier og censurering

Vi modtager hvert år mange hundrede kunstværker. “Censurering” betyder, at en jury bestående af tre kunstnere har til opgave, at udvælge hvilke af de indsendte værker, der skal udstilles på Københavns Rådhus. Kunsterne censurerer i Køben-havn, Odense og Århus. Juryen består af personer med både kunstnerisk og  pædagogisk faglig praksis. Udvælgelsesprocessen er baseret på de enkelte værkers kunstneriske kvalitet, originale udtryk og tilgang til temaet.

“Som jeg ser det”

Temaet for Vårsalongen 2018 er “Som jeg ser det”. Temaet skal forståes i bredeste forstand, og det er helt frit hvordan det bruges og fortolkes. Mediet kan være både 2D og 3D: tegning, maleri, novelle, fotoprint, kollage, skulptur, tekstil mm. Det er vigtigt, at det færdige værk kan indleveres til fysisk censur, og at det kan stå frit på gulv, placeres i montre eller hænges op.

Tilmelding og indlevering af værker

Tilmelding foregår via dette link og er åben fra 1. november 2017 til 14. januar 2018. Her skal hver deltager udfylde sine oplysninger samt uploade et billede af det indsendte kunstværk. Når tilmeldingen er gået igennem modtager man en bekræftelse på mail. Denne kvittering skal fastgøres på bagsiden af kunstværket. Der skal udfyldes og fastgøres een tilmeldingskvittering per indsendte kunstværk.

Indlevering og afhentning foregår på følgende adresse:

Hovmestervej 17, 2400 NV, København.

Der kan parkeres foran bygningen.

Indlevering: 5.-9. februar 2018 i tidsrummet kl. 15-19

Afhentning efter udstillingen: 9-11. April 2018 i tidsrummet kl.15-19

Tidsplan

 • Online tilmelding 1.november 2017 -14.januar 2018

 • Indlevering af kunstværker:5.-9.februar 2018

 • Censurering af kunstværker:12.-16.februar 2018

 • Svar på ansøgning: 25.februar 2018 

 • Fernisering: 19.marts 2018 kl 16.30

 • Udstilling: 20.marts - 4.april 2018

 • Afhentning af værker 9.-11.april 2018

Spørgsmål

Hvis du som deltager eller lærer har spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til Ungdomskolen på tlf. 3336 4497 eller ungdommensvaarsalong@gmail.com. Vi svarer tilbage hurtigst muligt. Tilmeld og del begivenhed på Facebook.

Vi opfordrer desuden til, at man deler billeder af processen på de sociale medier: #ungkbh  #ungdommensvårsalong #ungkunst