Musikfortællinger – dyrk lyden
Det gør de ved at lære om musikgenrer, musikteoretiske og -historiske begreber og musikfaglig viden. Kort fortalt er podcastformatet selve midlet, mens elevernes viden om musik udvides gennem vores fokus på enten:
- Genreanalyse
- Musikteori
- Musikhistorie
- Produktion/Skabelse
Målgruppe
7.-10. årgang på folkeskoler i Københavns Kommune.
Lokation og mødetid
Forløbet foregår på jeres skole i tidsrummet 9.00-14.00.
Indhold
Klassen introduceres kort til basal musikteori, forskellige genrer og musikhistorie ud fra forskellige lydeksempler. Herefter sætter vi eleverne i gang i mindre grupper ud fra det valgte emne. Eksempler kunne være:
- “Klassiske” musikgenres indflydelse på moderne popmusik
- Tonearter i moderne popmusik vs. klassisk musik
- Musikhistorie - Verdens første band
- Bræk et beat op! Undersøgelse af elementer i et musikhit.
Eleverne fortæller om deres undersøgelser og finder lydeksempler. Sidst i forløbet indtaler og klipper eleverne en podcast/lydfortælling i programmet Hindenburg.
Praktisk info og kobling til fag
Podcastfabrikken står for al undervisning, materiale og redigerings-software til workshoppen. Eleverne skal have adgang til computere til at arbejde på (min. 1 computer pr. gruppe). Der er i forbindelse med installation af software nogle tekniske forhold, der skal være i orden inden kursusstart. Forløbet kan oplagt kobles til musik, mediefag eller dansk.
Læringsmål
- Kompetencemål: Eleven kan forholde sig til musikalsk praksis og musiks betydning og kommunikere denne viden gennem digitale medier i egne og fælles produktioner.
- Færdighedsmål: Eleven kan forholde sig kvalificeret og nuanceret til musikoplevelser og kan undersøge og analysere grundelementer i musik.
- Vidensmål: Eleven har viden om udtryk og virkemidler i musik; Afhængigt af emnet - enten om musikliv i samfundet og i forskellige kulturer, kendetegn ved musik fra forskellige musikhistoriske perioder og kulturer eller ved at forholde sig til musiks funktion og betydning i medier.
Tilmelding
Du kan anmode om deltagelse i første halvår af 2022 ved at udfylde tilmeldingsformularen med datoforslag.
Har du spørgsmål, så kontakt koordinator Emilie Valmin på 29 45 37 90 eller R551@kk.dk