Log ind

Kriterier for udvælgelse

Læs om hvad udvælgelsespanelet lægger vægt på, når de beslutter, hvilke værker der skal med på årets udstilling.

Kreativitet

Det første og mest centrale panelet kigger på, er kunstværkets personlighed og originale udtryk. Det kan for eksempel være en god ide, panelet ikke har set før. Det kan også være en unik måde at arbejde på, eller en særlig historie, som bliver formidlet.

Motiv

Værket kan være naturalistisk, abstrakt eller en blanding. Panelet vægter ikke kun udførsel, men også originalitet og personlighed i motivet. Der kigges også på værkets referencer: Er kunstværket inspireret af en stil eller et motiv fra den ældre kunsthistorie, af en ny tendens fra internettet eller noget helt tredje?

Farver, materialer og dimensioner

Dernæst vurderer panelet brug og kombination af farver og materialer. Panelet kigger fx på kontraster, penselføring, komposition og rummelighed. Tydeliggør valget af farver og materialer kunstværkets overordnede ide, motiv og stemning? Er kunstværket udført som et todimensionelt maleri eller tredimensionel skulptur? Er det et digitalt kunstværk? Eller måske en kombination?

Teknik

Endelig vurderes også kunstnerens tekniske kunnen. Teknikker ses som de redskaber, der muliggør udførelse af kunstværket. Men panelet vurderer ikke kun på dette parameter ud fra rent praktiske færdigheder, men også ud fra, om der er eksperimenteret med og rykket og grænser for værkets udtryk vha. farver, materialer, dimensioner og andre medier. Et kunstværk bliver som eksempel ikke udvalgt udelukkende, fordi det er flot tegnet.