Elevrådstema: Livestream med ungerådsmedlemmer

Oplev interview med Københavns Ungeråd - et talerør for Københavns ungdom til byens politikere.

Ungedemokrati har mange ansigter – mød nogle af dem og hør om deres kamp for en bedre by at være ung i

København har haft sit eget Ungeråd med 35 valgte medlemmer samt suppleanter siden 2017. Det er unge mellem 12-20 år bosat i København, som ønsker at engagere sig i den by, de lever og færdes i, går i skole og evt. arbejder i. Klassen har nu muligheden for at få sat ansigt på et ungt, engageret menneske og høre om deres vej ind i lokaldemokrati. Oplægget vil tage form som et interview om at være ungdommens talerør overfor politikerne på Rådhuset, hvilke indflydelsesmuligheder og mærkesager, Ungerådet har og arbejder og ikke mindst koble sig op på elevindflydelsen lokalt i skolerne elevråd. Hør bl.a. om:

• Hvorfor de unge er engageret i Ungerådet?
  • Hvordan bliver Ungerådet hørt?
  • Hvad vil det sige at være ungdommens talerør?
  • Hvordan Ungerådet konkret arbejder med mærkesager?
  • Hvorfor have et elevråd eller stille op?

Oplægget indskriver sig i Elevrådsugen/valgugen, som folkeskoler landet over og Danske Skoleelever afholder i uge 36. Formålet med ugen er at få arbejdet mere med demokratisk dannelse og give eleverne en større demokratisk selvtillid.

Dato og varighed

Udsendelsen foregår via en livestream torsdag den 8. september 2022 kl. 10.00-10.45. Længden er ca. 45 minutter – hvoraf der også er afsat tid til eventuelle spørgsmål.

7.-10. årgang

Krav til hardware og teknisk setup

Dette er et livestream, hvor du kan streame udsendelsen ude fra din skole/dit klasseværelse. Du vil senest 24 timer før udsendelsens begyndelse få tilsendt et link, som du skal følge.
Vi streamer via YouTube Live - klik på linket, og du er med! Bemærk, at du kan stille spørgsmål i chatten, men der kan i så fald være krav om, at du et logget ind via din YouTube-/Google-konto.
Det betyder, at du som minimum bør have en pc med adgang til en internetforbindelse. For at fremvise udsendelsen for din klasse skal der være en et smartboard eller projektor tilknyttet. Husk også at tjekke, om dit system har lyd.

Du kan tilmelde din klasse via tilmeldingsformularen.