Andre 10. klasser

• Dagskoler
Andre muligheder for at tage 10. klasse i København - for eksempel på erhvervsskolerne eller særligt tilrettelagte tilbud.

Københavns Kommunes har mange forskellige 10. klassetilbud. Der er stor forskel på tilbuddene – men der er også meget, der er ens:

• I alt 28 lektioners undervisning om ugen
  • 14 lektioners undervisning i dansk, engelsk og matematik
  • Tilbud om undervisning i tysk eller fransk og fysik/kemi i klassen eller på ungdomsskolen
  • Valgfag der styrker dig på vejen mod din videre uddannelse
  • En selvvalgt obligatorisk opgave
  • Brobygningsuger på en ungdomsuddannelse
  • Tilbud om praktik, hvis det giver mening for dit uddannelsesvalg

Uanset hvilken 10. klasse du vælger, afslutter du den med folkeskolens 10. klasseafgangsprøve (FP10) eller med fag fra folkeskolens afgangprøve (FP), hvis du har nogle resultater fra prøven i 9. klasse, som du gerne vil forbedre.

Alle 10. klassetilbud giver mulighed for, at du efterfølgende kan påbegynde en ungdomsuddannelse, hvis du gennemfører med så gode resultater, at du bliver vurderet uddannelsesparat.

Ungdomsskolen tilbyder en række linjer til dig, der vil tage 10. klasse i København. Derudover kan du vælge mellem en række andre linjer rundt om i byen.

Læs om optag på 10. klasse

For mere information vedrørende denne side.